در نقد قسمت دوم هیولا کمی دربارهٔ مدارس سمپاد (در تهران) توضیح میدهیم تا بدانید که عوامل سریال هیچ تحقیقی دربارهٔ این مدارس نداشتهاند.
نقد قسمت دوم هیولا
داستان اصلی سریال هیولا در تهران سال ۱۳۹۷ است:
در دقیقهٔ ۲۸ قسمت 1 هیولا، تأکید میشود که آقای شرافت (فرهاد اصلانی) معلم مدرسهٔ استعدادهای درخشان در منطقهٔ ۱ تهران است:
دربارهٔ معلمان مدارس استعدادهای درخشان تهران
معلمهای مدارس استعداد درخشان تهران را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
۱. معلمهای رسمی آموزشوپروش (که از آموزشوپرورش حقوق میگیرند.)
۲. معلمهای آزاد (که حقوق آنها از شهریهای که اولیاء میپردازند، پرداخت میشود.)
معلمهای رسمی آموزشوپرورش که در مدارس استعدادهای درخشان تدریس میکنند، با حداکثر دو روز تدریس در هفته، ساعت موظفشان پر میشود. یعنی معلمان رسمی میتوانند روزهای دیگر هفته را در مدارس غیرانتفاعی یا همان مدارس استعدادهای درخشان (بهعنوان معلم آزاد) تدریس کنند.
در مدارس استعدادهای درخشان تهران، حقالتدریس یک جلسه تدریس در سال دوازدهم، بین ۱۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان است. (این رقمِ مصوب ادارهٔ سمپاد شهر تهران است.) البته حقالتدریس در بعضی از مدارس غیرانتقاعی تهران، خیلی بیشتر از مدارس استعدادهای درخشان است. توجه کنید که هنوز به هزینهٔ یک جلسه تدریس خصوصی اشارهای نکردهایم!
مشکل مالی یک معلم مدارس استعدادهای درخشان
در قسمت اول هیولا، آقای شرافت لنگِ ۱۵۰ هزار تومان برای خرید دارو است. این رقم، حدوداً یکچهارم درآمد یک روز او، برای تدریس در روزهای غیر موظفاش است. چرا در سریال هیولا تأکید شده که آقای شرافت معلم مدرسهٔ استعدادهای درخشان است؟
آقای شرافت چقدر شریف است؟
در قسمت 2 سریال هیولا و در سکانس رستوان، پدرِ «هوشمند» (مهران مدیری) پولی به آقای شرافت میدهد که آقای شرافت هوای پسرش را داشته باشد. (هوشمند شاگرد آقای شرافت در دبیرستان شرافت است.) آقای شرافت عصبانی میشود و میگوید که کسی نمیتواند شرافت او را بخرد. پدر هوشمند میگوید که این پول برای این است که آقای شرافت برای هوشمند کلاس خصوصی بگذارد. عصبانیت آقای شرافت از بین میرود و پول را قبول میکند.
بد نیست بدانید معلمهای زیادی هستند که برای تدریس خصوصی، یک خط قرمز دارند. آنها برای دانشآموزان خودشان کلاس خصوصی نمیگذارند. استدلال چنین معلمهایی اینگونه است:
اگر قرار باشد این دانشآموز از من چیزی یاد بگیرد، در کلاس مدرسه هم میتواند یاد بگیرد. و اگر برای او کلاس خصوصی بگذارم و پول بگیرم، دانشآموز و خانوادهاش متوقع میشوند که نمرهٔ الکی هم به او بدهم.
(در نقد قسمت اول هیولا نیز سؤالی دربارهٔ شرافتِ مهدی قلیخان (جد هوشنگ شرافت) مطرح شده است.)
نرخ تدریس خصوصی در منطقهٔ ۱ تهران
در سکانسی که آقای شرافت وارد خانهٔ هوشمند میشود و با پدر او صحبت میکند، مشخص است که او قبلاً هم تدریس خصوصی داشته است. هزینهٔ یک جلسه خصوصی معلمها، معمولاً حداقل سهبرابر حقالتدریس آنها در کلاس مدرسه است. البته، در منطقهٔ ۱ تهران این رقم، در بعضی از موارد، بسیار بیشتر است.
آقای شرافت در دانشگاه دولتی درس خوانده است و در مدرسهٔ استعدادهای درخشان درس میدهد. یعنی قطعاً معلم بسیار باسوادی است. او معلم شیمی است؛ درسی که سؤالات آن در کنکور سالهای اخیر بسیار سخت شده است. بنابراین، در سالهای اخیر، معلمهای شیمی نیز، مانند معلمهای ریاضی و فیزیک، میتوانند شاگردهای خصوصی زیادی داشته باشند. در حال حاضر، نرخ معلمی با شرایط آقای شرافت، برای یک جلسه تدریس خصوصی بیش از ۵۰۰ هزار تومان است.
چرا باید باور کنیم که آقای شرافت که در مدرسهٔ استعدادهای درخشان منطقهٔ ۱ تدریس میکند و مشکلی با تدریس خصوصی (حتی به دانشآموز خودش) ندارد، مشکل مالی داشته باشد؟
نقد قسمت اول هیولا – مهدی قلیخان (جد خاندان شرافت) شریف است یا وسواسی؟!
دانلود قسمت 2 سریال هیولا
دانلود کیفیت 480p با حجم ${\rm 354.44\; MB}$: 5000 تومان
دانلود کیفیت 720p با حجم ${\rm 528.33\; MB}$: 5000 تومان
دانلود کیفیت 1080p با حجم ${\rm 925.8\; MB}$: 5000 تومان
دانلود کیفیت HQ_1080p با حجم ${\rm 1.97\; GB}$: 6000 تومان
دانلود کیفیت BLURAY با حجم ${\rm 4.69\; GB}$: 7000 تومان
دسترسی به همهٔ کیفیتها: 10000 تومان
دانلود قسمت اول هیولا
دانلود کیفیت 480p با حجم ${\rm 298.74\; MB}$: 5000 تومان
دانلود کیفیت 720p با حجم ${\rm 458.72\; MB}$: 5000 تومان
دانلود کیفیت 1080p با حجم ${\rm 759.01\; MB}$: 5000 تومان
دانلود کیفیت HQ_1080p با حجم ${\rm 1.55\; GB}$: 6000 تومان
دانلود کیفیت BLURAY با حجم ${\rm 4.52\; GB}$: 7000 تومان
دسترسی به همهٔ کیفیتها: 10000 تومان
از همه مهمتر دانش آموزی با سطح دانش هوشمند در مدرسه سمپاد چه می کند؟؟؟؟؟؟
طبیعیه…یه نگاه توی مدرسه ی خودتون بنداز…..دانش اموز سطح پاینن ندارید؟..حالا تو فیلم یه مقدار اغراق شده ولی قابل بررسیه
تو مدرسه های سمپاد دانش آموزای ضعیف هم هستن… قبول دارم…
ولی تو این سریال بابای هوشمند آدم کثیفیه. سوالی که پیش میاد اینه که آیا آدمای کثیف می تونن به راحتی بچه های خنگشون رو وارد سمپاد کنن…
اگه این درست باشه که باید فاتحه سمپاد رو خوند.
سلام الان پسر مدرسه تیزهوشان دوره دوم پسرشو آورده مدرسه ما(تیزهوشان دوره اول) نمره های پسرش همشون پایینه فقط موندم با آقای بطحایی
و چرا باید دانش آموزانی به نام هوشمند که الفبای شیمی هم نمی داند در مدرسه استعدادهای درخشان درس بخواند؟!!!!
بنظرم این نقد وارد نیست!فیلمو بچسبیم نه جزئیات غیر مهم در داستان.فرض کلی اینه که ما خبر نداریم حقوق یه معلم چقدره پس باور میکنیم شرایط حاکم بر فیلمو خصوصا همه چیز هم که گرونه
بابا دس بردارین از این گیرای الکی
قشنگ معلومه فیلم بین نیستین که هیچ
خیلی هم بی مزه این
یه سوتیایی میگیرین که هیچ تاثیری تو روند داستان نداره
برین خودتونو جمع کنین
اگه این ایرادات تأثیری در روند داستان ندارند، پس چرا تو داستان هستند؟
لطفا ادب را رعایت نمایید
این ها همه حالت خاص هستن و مطمئنا در شرایط واقعی میتونن وجود داشته باشن
«مطمئنا» رو از کجا میگی؟ یعنی خودت در شرایط واقعی دیدی؟
چه جمله ی حکیمانه ای :[ ]:
ایول??
یه سوتی تو این قسمت بود. وقتی مدرسه تعطیل میشه، پسر شرافت جلوی درب مدرسه باباشو میبینه که سوار ماشین مهران مدیری میشه. تو این صحنه پسره کاملا سالمه. ولی وقتی پسره میره خونشون سرش زخم شده. به مامانش میگه تو مدرسه یکی کتکش زده اونم رفته به ناظم گفته که کتک خورده و…
یک ایراد سریال:
هوشمند به مناسبت روز معلم به آقای شرافت ۱۵۰هزار تومان می ده. روز معلم ۱۲ اردیبهشته. در سریال، همه افراد کوچه و بازار لباس گرم می پوشن یعنی فصل پاییز یا زمستونه!
امسال سرتاسر کشور بهار هوا سرد بود و دوما…روز معلمی در کار نبود…یک هدیه بدون وابستگی به زمان بود
دوست عزیز باید قسمت اول رو دقیق تر ببینی…
داستان تو سال ۹۷ عه نه ۹۸. اردیبهشت ۹۷ هیچ جای کشور سرد نبود…
اونجایی که هوشمند پاکت پول رو به معلم میده، معلم میگه «روز معلم که دوشنبه بعده» و هوشمند جواب میده که آخه بابام میخواد بره مسافرت و ….
ببین، دو حالت داره:
۱. نویسنده نمیدونه روز معلم تو چه ماهیه!
۲. نویسنده میدونه، ولی با خودش میگه: «کی به این چیزا دقت میکنه… کسی نمیفهمه!»
اگه حالت دوم باشه خیلی بدتره. متاسفانه دور و بر ما از این جور آدما زیادن. مثلن تو مدرسه ی ما بعضیا خیلی کارا میکنن و خیلی حرفا به ما میزنن و با خودش میگن: «اینا که بچه ن، نمیفهمن.» ولی ما می فهمیم….
برای این مورد که «فکر میکنن ما نمی فهمیم»، یه مثال میزنم:
یه موسسه آموزشی برای اعزام کسانی که در آزمون انتخابی قبول شدند، به یه کشور جهان اولی، ۱۸ میلیون ازشون پول میگیره، در حالی که با ۳۰ میلیون راحت میشه به اون کشور رفت!
دوتا سوال:
آیا حق کسی که نفر اول کشور آزمون انتخابیه، اینه که ۱۸ میلیون پول بده؟؟؟؟
دوم: چرا خبر دروغ منتشر میکنین که بخش بیشتر هزینه ها رو خودتون میدید؟؟؟؟ ۱۲ میلیون یعنی چیزی حدود بورسیه ۴۰٪!!!!!! فقط ۴۰٪ بورسیه ؟؟؟؟؟!!!!!! فکر میکنین ما نمی فهمیم؟؟؟؟؟!!!!!
بخدا ما می فهمیم…
سمپادی ها بچه نیستن… به یه جماعت سمپادی هیچ وقت اینجوری دروغ نگین…
حالت دومم خیلی ناجوره چون میتونسته استفاده نکنه